Alma Baaij Yogadocente – Almere

Samsara Yoga = Alma Baaij

Alma Baaij is yogadocente en geeft lessen in Almere. Ik leer je te ontspannen en bewust te worden van je lichaam.

Wie is Alma Baaij?                       

                                                                                                                       

Vanaf 1996 geef ik yogalessen. Meteen nadat ik de vierjarige yogaopleiding Samsara had afgerond.

Voordat ik yogalessen gaf, werkte ik in de ziekenverzorging. Na de komst van twee kinderen, een zoon en een dochter, begon ik mij vanaf 1990 ook te verdiepen in yoga. Juist een autistische zoon gaf mij inzicht hoe yoga zorgt voor Mindfulness en lichamelijke en geestelijk gezondheid. Het hielp mij tijdens moeilijke momenten en ook bij de opvoeding. Ondertussen zijn mijn kinderen volwassen. Maar mijn ervaring met hen helpt mij nog dagelijks in de praktijk.

Twintig jaar geleden zag ik, een documentaire over Jon Kabat-Zinn die de Mindfulness training in Amerika heeft ontwikkeld. Een training met de combinatie van yoga en meditatie, voor mensen met chronische pijn.
Daar was ik zo van onder de indruk dat ik besloot een yogaopleiding te volgen en te gaan mediteren. Na de yogaopleiding ben ik mij ook gaan verdiepen in inzicht meditatie.

Behalve de diverse bijscholingsmomenten bij de Samsara yogaopleiding heb ik mij ook op andere vakken bijgeschoold. Zoals de tweejarige Ademtherapie opleiding bij Regine Herwig. De bijscholing Midlife yoga voor vrouwen in de overgang bij Mieke de Bok. Een speciale bijscholing Yoga en Kanker. De bijscholing Yoga en Pijn. Bijscholing Autonome zenuwstelsel van Maartje van Hooft. De achtweekse Mindfulness training. Evenals verschillende intensieve meditatietrainingen in de inzichtmeditatie.
Vanaf 1996 ben ik aangesloten bij de Vereniging van Yoga docenten.

Quantum Touch Therapeut
Ik ben behalve yogadocente ook gecertificeerd als Quantum Touch therapeut.                       Daarnaast ben ik Quantum Touch Coach, omdat ik alle  cursussen van de Quantum Touch heb ik gevolgd.

  • Quantum Touch I en II
  • Quantum Touch Allergy I en II
  • Quantum Share
  • Self Created Health
  • Supercharging
  • Quantum Touch Animal

Quantum Touch werkt tot op elk niveau in ons lichaam, meer informatie over Quantum Touch.

Klachten en geschillen In de Wet kwaliteit, klachten, geschillen, Zorg (Wkkgz) is beschreven hoe klachten en geschillen tussen zorgverlener en cliënt geregeld moeten zijn. Uiteraard probeer ik een klacht eerst zelf met u op te lossen. Komen we er niet samen uit en vinden we geen gezamenlijke oplossing? Dan kan een onpartijdig oordeel gewenst zijn via de Geschillencommissie.

Met ingang van 2017 is mijn praktijk bij Quasir/Zorggeschil aangesloten.

Door mijn registratie bij het Quasir/Zorggeschil hebben mijn cliënten en ik de beschikking over een professionele en deskundige geschillencommissie die erkend is door het ministerie van VWS.

 

Share