Yoga op maat

Yoga op maat voor mensen met chronische klachten, een combinatie van Mindfulness yoga en meditatie. De oefeningen zijn zorgvuldig opgebouwd met veel ruimte voor individuele begeleiding.

Yoga en meditatie op maat

Leven met een chronische ziekte, pijn, overbelasting van het werk en moeheid kunnen in staat zijn een mens te overheersen. Veel van de zekerheden vallen weg en men krijgt steeds meer het gevoel dat, wat men ook doet, dit weinig of niets uithaalt. De oplossingen die men vindt om met de klachten te leven, zijn meestal gericht op de korte termijn. Deze korte termijn oplossingen kunnen resulteren in depressieve gevoelens, sociale isolatie en verbittering. In feite zijn er nieuwe oplossingen nodig, die op langere termijn de gezondheid en welzijn ondersteunen.

Ontdek nieuwe mogelijkheden

Hoe je je lichamelijk voelt hangt vaak samen met je gedachten en emoties hierover. En soms merk je dat, heel vaak ook niet. In de lessen leer je je minder gevangen te zijn in pijn, gedachten en gevoelens.

Wat leer je met Yoga op maat:
• de betekenis van lichamelijk signalen te herkennen.
• gevoelens en gedachten die je ondermijnen los te laten.
• hoe je jezelf kan ondersteunen met humor en mildheid.

In het leren leven met aandacht in het Nu, draag je actief bij aan je gezondheid en welzijn

Meditatie is Aandacht

Meditatie is een belangrijk onderdeel in de lessen. In de meditatie staat het thema ‘aandacht’ centraal. De kracht van aandacht is dat je op een natuurlijke manier kunt opmerken wat zich in jezelf of daarbuiten voordoet op dit moment. Zonder daar een oordeel over te hebben. Vaak leef je met je gedachten, verlangens en hoop in de toekomst of in het verleden. Hierin verlies je jezelf, je energie en mogelijkheden om nieuwe oplossingen te vinden. In het leren leven met aandacht in het Nu, draag je actief bij aan je gezondheid en welzijn.

Door de aandacht, de rust en de oefeningen word je steeds meer bewust van wat er in je lichaam gebeurt, je leert en ervaart hoe er altijd een verbinding is tussen je fysieke en mentale toestand.

Adem

De adem speelt een centrale rol bij yoga. Zowel lichamelijke als geestelijke spanningen kunnen er de oorzaak van zijn dat er storingen in het ademproces optreden, ook een verkeerde houding leidt tot ongemakkelijk ademen. Een van de grote boosdoeners is wellicht ons jachtig bestaan. Onrust leidt tot een oppervlakkige adem. Een juiste adembeweging geeft zowel rust als ontspanning. Bij nogal wat mensen is de natuurlijke adembeweging niet meer aanwezig. Daarom wordt er tijdens de les aandacht gegeven aan het ademen, het bewust maken hoe het ademproces verloopt.

Oefeningen

Door de aandacht en de rust kan iedereen de yoga op maat beoefenen. De oefeningen zijn zorgvuldig opgebouwd, waardoor je deze kunt aanpassen aan je grenzen. De groep bestaat uit maximaal zeven personen, daardoor is er veel ruimte voor individuele begeleiding.

Yoga en Parkinson

Yoga werkt door op je:

Mobiliteit –Door Parkinson gaat bewegen vaak moeilijker, omdat je trager en stijver wordt. Met yoga word je weer flexibel en daardoor mobieler.

Balans – Vallen is een groot probleem bij mensen met Parkinson, doordat de ziekte het evenwicht kan verstoren. Yoga helpt de balans verbeteren en verkleint daarmee de kans en de angst om te vallen.

Flexibiliteit – Yoga verbetert de flexibiliteit van schouders, heupen en wervelkolom blijkt uit onderzoek. Deze flexibiliteit helpt om de voorovergebogen houding bij mensen met Parkinson te verminderen.

Stemming en slaap – Stress en slaapgebrek verergeren de symptomen van Parkinson. Yoga helpt diep te ontspannen waardoor slapen vaak beter lukt. Ook angst en depressie – beide bekende symptomen bij Parkinson – kunnnen afnemen met behulp van yoga.

Sociale contacten – Eenzaamheid is voor niemand goed, zeker niet voor Parkinson patiënten. Een yogales is het ieale moment om andere mensen te spreken en ervaringen uit te wisselen.

Ik heb de bijscholing yoga en parkinson gevolgd bij yoga4parkinson.nl

Locatie:

De Open Ruimte

Josephine Bakerstraat 40

1311 GA Almere

Yoga op maat

Tijden:
Donderdagochtend – 10.30 -12 uur

Lesgeld:
€ 60,00 voor 4 lessen per maand

Yoga en Parkison

Tijden:

Woensdag 10.30 -12.00 uur

Lesgeld

€ 60,00 voor 4 lessen per maand

Individuele lessen

Naast groepslessen is er de mogelijkheid om individuele lessen te volgen.

Locatie:
Poortmolenstraat 6
1333 BL Almere

Tijden:
In overleg

Kosten:
€ 75,00 per uur.

Poortmolenstraat 6
1333 BL Almere
Tel: 036-5320706
Mob: 06-83227878
KvK: 32151011

© Samsarayoga | website door Denise Noya