Yoga in de overgang

In balans tijdens de overgang

Yoga in de overgang helpt in balans te komen tijdens de overgang. Veel vrouwen zien als een berg op tegen de overgang, tijdens de overgang gebeurt er veel in het lichaam van de vrouw. Veel vrouwen hebben tijdens de overgang last van allerlei klachten, zoals stemmingswisselingen, slapeloosheid, gewrichtspijn en opvliegers.

workshop in de overgang

De workshop Yoga in de overgang is er op gericht vrouwen inzicht te geven in het veranderingsproces dat lichaam en geest doormaken tijdens deze periode. Vaak wordt de overgang als een last gezien, een nutteloos iets. Maar er vind een transformatieproces plaats. Er treedt een nieuwe fase aan. Oud zeer wordt opgeruimd waardoor er ruimte komt voor nieuwe inzichten en wijsheid. Daarbij biedt de workshop Yoga in de overgang oefeningen ter ondersteuning van dit proces.

De yoga oefeningen stimuleren een natuurlijk evenwicht van de stofwisseling en de hormoonhuishouding en verminderen daardoor de alledaagse klachten tijden de overgang. Het vinden van een nieuw lichamelijk en geestelijk evenwicht staat hierbij centraal. Daarbij is ook meditatie van belang. Door stilte kan je beter luisteren naar jezelf en de overgangsperiode te ervaren en accepteren als een natuurlijk transformatieproces.

De klachten die vrouwen ondervinden tijdens de overgang zijn divers. Dit maakt het lastig om, als je problemen ondervind, jezelf niet te veroordelen tot een zeurpiet. Je lichaam en stemming kunnen in een korte tijd je veranderen dat je jezelf niet meer terug kent. Uitwisseling met deelgenoten kan dan een bemoedigen uitwerking op je hebben.

Je verwelkomt een levensfase waarin je minder afhankelijk wordt van de goedkeuring van anderen, minder hoeft te zorgen en meer kunt genieten. De workshop Yoga in de overgang geeft ondersteuning in dit proces.


Wanneer: Zondag 14 april 2019

Tijd : 10 uur- 16.00 uur

Locatie: “De Witte Steen”

Adres: Musicalstraat 24  Almere Muziekwijk

De workshop is inclusief koffie, thee en versnapering

Lunch zelf meenemen

Kosten: € 75.=

De workshop wordt gegeven door Alma Baaij

Voor inschrijving: info@samsarayoga.nl

www.samsarayoga.nl

Share