Van onrust naar rust

 

Verlang je naar rust in je leven, omdat je…

Z

Veel stress, angst en onzekerheid ervaart.

Z

Je chronische moe en vaak lusteloos voelt.

Z

Onrustig slaapt doordat je veel aan het piekeren bent.

Z

Geen tijd en ruimte voor jezelf kan vinden.

Z

Fysiek en mentaal spanningen ervaart.

Z

Veel zorgen en verplichtingen hebt.

Z

Geregeld klachten ervaart aan rug, nek en schouders.

Maar denk je ?

Z

Ik zou niet weten hoe ik dit moet veranderen.

Z

Waar haal ik de tijd vandaan?

Z

Ik heb geen puf om ’s avonds de deur uit te gaan.

Z

Ik voel contstant onrust en ik kan nooit stil zitten.

Z

Ik heb geen energie om nieuwe dingen te leren.

Samsarayoga academie

Dan is de cursus “Van onrust naar rust” precies wat je nodig hebt

Z

De cursus houdt rekening met je drukke leven.

Z

Alle tools zijn eenvoudig en snel in je dagelijks leven toe te passen.

Z

Je hoeft de deur niet uit, je kan alles in je eigen omgeving toepassen.

Z

Je leert fysiek en mentaal spanning los te laten.

Z

Alle tools zijn door en voor iedereen te gebruiken.

Na de cursus “Van onrust naar rust”:

\

Ben je bewust van de signalen van je lichaam en ga je niet over je grenzen.

\

Heb je altijd en overal beschikking tot de tools uit de cursus.

\

Kun je jezelf en anderen helpen om van onrust weer in de rust te komen.

\

Kan je beter bij jezelf blijven en rust ervaren.

\

Voel je je uitgerust, zelfverzekerder en vrolijk.

\

Kan je het zelf herstellend vermogen van jezelf en anderen stimuleren.

Wat kan je verwachten

De complete cursus van “Onrust naar rust” bevat drie delen.

1. Groeien naar balans

2. Bewust in balans

3. Rust in balans

Ieder deel bevat vier modules. Waarin je in elk deel van de cursus weer nieuwe tools krijgt aangereikt.

Voor vragen en advies is er twee keer in de maand een ZOOM-meeting.

Bonus 1:

E-book – Beter Slapen

Bonus 2:

Mindfulness Yoga les voor ontspanning in de rug.

 

 

 

Module 1 -Mindfulness yoga Oefeningen om spanningen los te laten. Je creeërt weer ruimte voor jezelf.

Module 2 – Mindful meditatie Een eenvoudige eetmeditatie die je gewoon op de bank kan doen.

Module 3 – Aromatherapie Verschillende manieren leren hoe je essentiële oliën kan toepassen, om rust en kalmte te ervaren.

Module 4 – Mindful touch      Je leert het zelf herstellend vermogen van je lichaam te stimuleren.

 

Module 1 – Mindfulness Yoga Verschillende mindfulness yogaoefeningen voor ontspanning in schouders, nek en kaken.

Module 2 – Mindful meditatie – Een liggende, ‘inslaap val’ meditatie die je heerlijk op de bank of in je bed kan doen.

Module 3 – Aromatherapie Je krijgt informatie over de lavendel olie. Daarnaast een video om een handmassage te geven.

Module 4 – Mindful Touch – Je leert op afstand het zelf herstellend vermogen van het lichaam bij een ander te stimuleren.

 

Module 1 – Mindfulness yoga – Een heerlijke ontspanningsoefening.  Fysiek en mentaal weer ruimte voor jezelf creëren.

Module 2 – Mindful meditatie -Samen gaan jij en ik een korte zitmeditatie doen. Ik begeleid je stap voor stap door deze zitmeditatie.

Module 3 – Aromatherapie – Hoe versterk je de werking van de essentiële oliën om nog meer rust te ervaren? En een video om een voetmassage te geven.

Module 4 – Mindful Allergie – Je hebt opeens puistjes op je voorhoofd maar je weet niet waardoor dat komt. Mindful Allergie is een zachte, eenvoudige en snelle manier om daar achter te komen en het op te lossen.

 

Je kan op elk moment starten. Je hebt direct toegang, na aanschaf van de hele cursus of een los deel.

Wanneer je er voor kiest één deel aan te schaffen, raad ik je  aan om met het eerste deel “Groeien naar balans” te beginnen. Er zit namelijk een opbouw in het verloop van de cursus. Wanneer je bijvoorbeeld veel stress ervaart, lijkt een ontspanningsoefening de oplossing. Maar je zult eerst moeten leren en ervaren om spanning te kunnen ontladen om  vandaar uit echt te kunnen ontspannen.

Ook bij het werken met essentiële oliën is het belangrijk om daarover eerst wat achtergrond informatie te hebben, zodat je weet hoe je de oliën het best kunt gebruiken

Wie ben ik?

Mijn naam is Alma Baaij. Al vijfentwintig jaar geef ik met veel plezier Mindfulness yoga en meditatie, daarnaast ben ik aromatherapeut en geef Mindful Touch.

Er zijn ook in mijn leven, zoals in ieder zijn leven, problemen. Maar de mindfulness yoga en meditatie zorgen ervoor dat problemen geen problemen voor mij zijn, ik heb geleerd ze meer als uitdagingen te zien. Dat maakt een groot verschil.

Naast yoga en meditatie, geef ik sessies om het zelf herstellend vermogen van het lichaam te activeren. Door middel van Aromatherapie en de Mindful Touch.

Ik ben ook moeder van twee kinderen. De oudste, mijn zoon is verstandelijk beperkt en autistisch. Ik weet uit ervaring hoe overweldigend het opvoeden van een bijzonder kind is.

Mindfulness yoga en de mindful meditatie hebben mij  geholpen meer bewust te worden. Ik ging beter zien en  begrijpen hoe streng ik  eigenlijk voor mijzelf was en hoe ik enorm over mijn grenzen ging. Yoga en meditatie gaven mij tools die ik in het dagelijkse leven kon gebruiken en nog steeds gebruik. Ik ben  mij er sneller van bewust wanneer ik over mijn grenzen ga en kan ik mijzelf helpen om van onrust in rust te komen.

De aromatherapie en de Mindful Touch helpen om mijn zelf herstellend vermogen te stimuleren.  Deze methodes pas ik in het dagelijse leven op een eenvoudige en snelle manier toe voor mijzelf  en voor anderen.

Al mijn kennis en ervaringen op het gebied van Mindfulness yoga, meditatie, aromatherapie en Mindful Touch, hebben mij  geholpen om goed voor mijzelf te leren zorgen. Dagelijkse zet ik deze vaardigheden in om minder stress te ervaren, aandachtiger en bewuster te leven. Naast dat ik ze voor mijzelf  inzet, gebruik ik ze ook voor anderen.

Mijn wens is, dat ik heel veel mensen weer in contact laat komen met hun eigen zelf herstellend vermogen. We kunnen meer dan we denken. Jezelf helpen om weer rust en ruimte voor jezelf te gaan ervaren.

Rust vinden in je dagelijkse leven lijkt misschien onhaalbaar. Maar er is echt niet zoveel voor nodig om weer vanuit rust te leven. Je moet alleen weten hoe je dat doet. En als je het weet….het dan ook doen. In deze cursus reik ik je verschillende tools aan om dat te bereiken.

 

Inhoud en prijzen

Over de inhoud “Van onrust naar rust”

Wat zeggen anderen over deze cursus?

Door mindfulness yoga en meditatie ging ik voelen en begrijpen waar mijn klachten vandaan kwamen. Het maakt spieren en geest heerlijk ontspannen. Alma leerde mij bewust te worden van mijn gedachtes en te luisteren naar mijn lichaam.

Bij de Mindful Touch was ik verrast over het effect van deze zachte manier van behandelen. Ik raakte zo geïnteresseerd in deze helings methode waarin het zelf genezend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd. Dat ik deelgenomen hebt aan verschillende workshops over deze helings methode. Alma heeft een zeer prettige, vriendelijke en eerlijke manier van benadering en ik beveel haar vol vertrouwen aan.

 

Corry

Alma is voor mij een lichtpunt in het donker geweest. Toen ik niet meer wist waar ik heen moest en alles donker werd, wist Alma mij toch licht te laten zien.  Het heeft mij geholpen om mijn lichaam te begrijpen en op tijd te luisteren naar alle signalen die ik krijg”  

Wat er gebeurt met de Mindfull Touch is moeilijk te omschrijven, maar ik ervaar dat het werkt. Spanningen verdwenen. Het is super fijn om met essentiële olie je onrust te voelen weg vloeien. Het zijn makkelijk en practische tools om in je dagelijkse leven te gebruiken”

Maria

“Sinds ik kennis heb gemaakt met mindful touch en mindfulness yoga en meditatie voel ik me weer in balans. Het begrijpen van je lichaam en de signalen die het je stuurt kan heel erg moeilijk zijn. Het fijne aan Alma is dat ze je niet alleen op het moment zelf helpt, maar ook tools geeft zodat je jezelf kan blijven helpen in de toekomst.”

Kyara

Veel gestelde vragen

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze cursus is bedoeld voor ouders van een kind met autisme. Maar iedereen die last heeft van onrust en stress kan de tools in deze cursus  gebruiken. Uitleg en toepassingen leg ik uit via video’s en leerboeken.

Hoelang duurt de cursus van onrust naar rust?

De hele cursus “Van onrust naar rust”  bestaat uit 3 delen.
Om de 2 dagen komt er een module vrij.  Elk deel duurt 8 dagen.
De hele cursus ‘Van onrust naar rust”  duurt in totaal 24 dagen. Als je de per deel de cursus aanschaft raad ik je aan om bij deel 1 “Groeien naar balans” te beginnen. Er is een opbouw in de cursus.

Is dit een online training?

Dit is een online programma.  Je doorloopt het programma in je eigen tijd, in je eigen veilige omgeving. Je neemt deel via je computer, tablet of smarphone. Twee keer per maand is er gelegenheid om mee te doen met de Zoom meeting. Waar je vragen kan stellen en ervaringen kan delen.

Hoe wordt de cursus aangeboden?

We gaan van start wanneer je je aanmeld. Je krijgt via een email de inlog gegevens. Op de dag dat er weer een nieuwe module opent, ontvang je een email. Elk deel van de cursus van onrust naar rust bevat 4 modules die om de twee dagen vrij worden gegeven.

Is de cursus alleen voor ouders?

Iedereen die behoefte heeft aan rust en tijd voor zichzelf, kan deze cursus volgen.

Iedereen (dus ook kinderen)

  • die last hebben van drukte in het hoofd.
  • getriggerd worden door te veel prikkels.
  • veel stress en onrust ervaren.
  • de signalen van het lichaam slecht opmerken  en daardoor over zijn/haar grenzen gaat.
  • fysiek en mentaal veel spanning ervaren.

Kunnen erg geholpen zijn met de tools uit deze cursus.

Hoe lang kan ik de cursus gebruiken?

De cursus is levenslang tot je beschikking. Je kan er zolang over doen als je wil.

Geef aandacht

Zet in het licht

Laat groeien

Maak groter

Haal dichtbij

En dan

Juist dan

Ontdek je

Kan het

Vervliegen

Verdunnen

Verdampen

Vervloeien

Ontstaat er

Ruimte

Voor jouw ik

                                                                                                                                 Paula  Sprenkels-Bontje