Nieuwsbrief 2e kwartaal 2018

Nieuwsbrief 2e kwartaal 2018 Header

“Als je iets wil zal het universum je helpen dit te bereiken” 

When you want something, all the Universe conspires in helping you to achieve it.  Paulo Coelho

Waar je over nadenkt, breng je tot stand. Als je al je focus, energie en positieve gedachten richt op wat je wilt, sta je er versteld van welke kansen er voor je liggen.

Als je iets heel graag wilt, dan is het alsof de sterren zich opnieuw richten en je willen geven wat je hart begeert. Noem het lot, toeval of wat dan ook, maar wanneer je die tijd en energie vol overgave in iets stopt, zal het zich in je leven manifesteren.


Oefening Nieuwsbrief 2e kwartaal 2018: De Vleermuis.

De oefening van dit kwartaal kan online beluisterd worden via deze link: De Vleermuis play512Boeken Tip: Alles draait om je hormonen – Rineke Dijkinga

Herkenbaar?

 • Rineke Dijkinga – Alles draait om je hormonenHeb je overgewicht rond je middel, terwijl je niet echt veel eet?
 • Doe je veel aan sport, maar verlies je geen grammetje gewicht?
 • Heb je direct na het (avond)eten alweer zin in zoet?
 • Voel je je altijd opgejaagd, terwijl je eigenlijk geen stress hebt?
 • Ben je in de periode voordat je ongesteld wordt niet echt jezelf?
 • Is er geen aanwijsbare reden waarom je maar niet zwanger wordt?
 • Ben ja al op jonge leeftijd je libido aan het verliezen?
 • Ben je een man met een buikje en krijg je borstjes?
 • Kom je maar niet over je overgangsklachten heen?
 • Helpt een goede nachtrust al lang niet meer om de dag fit te beginnen?
 • Heb je altijd onbegrepen spijsverteringsklachten?
 • Heb je last van regelmatige ontstekingen zonder duidelijke oorzaak?

Dit zijn slechts enkele van de vele klachten die kunnen ontstaan door ontregelingen van je hormonen. Niet zo vreemd, want hormonen hebben invloed op nagenoeg alles in je leven: je eetlust, je energie, je stemming, je stofwisseling, je gewicht, je slaap etc. Om preventief aan je hormonale gezondheid te werken is dit boek ook een absolute aanrader!


Quantum Touch – Wat doet Quantum Touch?

Quantum Touch versnelt het zelf genezende vermogen en zorgt voor optimale ontspanning. Het woord ‘quantum’ geeft aan dat heling plaatsvindt op quantum niveau.

Als je houding en balans tijdens een behandeling veranderen, kun je er zeker van zijn dat er op alle niveaus ( spiritueel, emotioneel, weefsel, cellen, moleculen, atomen) ook van alles veranderd. Liefde, aandacht en intentie hebben invloed op al deze niveaus.

Het effect hiervan is dat, als een klacht verandert, ook vaak je denken en je gedrag veranderen. En hierdoor is er een grote kans dat de klacht oplost en wegblijft.

Energie volgt de natuurlijke intelligentie van het lichaam. Ons lichaam is zo intelligent, het weet precies wat het moet doen en hoe wij in elkaar zitten.  Over het algemeen vindt men het heel normaal dat het lichaam zichzelf geneest, zelfgenezing is echter iets heel wonderlijks en bijzonder. Als je Quantum Touch aanbiedt, dan weet de lichaamsintelligentie precies wat het met deze energie moet doen om het lichaam zelf te laten genezen. Dat hoeven wij niet te bedenken. Omdat de energie daarheen gaat waar zij naar toe moet gaan, kunnen de resultaten verrassend en wonderlijk zijn.

Tijdens een Quantum Touch behandeling maakt de behandelaar gebruik van Liefde, Aandacht en Intentie.

Liefde is er altijd, als je met deze aangeboren liefde aandacht aan jezelf of iemand anders geeft dan is dat voelbaar. Daar hoef je niets voor te doen. Liefde is een universele trilling, het beïnvloed materie en doet er daadwerkelijk toe.

Door aandacht te geven, gaat liefde stormen en kun je iets voor een ander betekenen.

Intentie is dat wat je wilt. Bij Quantum Touch is de intentie van de behandelaar dat je wilt dat er zelfgenezing plaats vindt.

Liefde, aandacht en intentie zijn de basis ingrediënten om Quantum Touch te gebruiken.


Recept: Suikervrije Granola

 • granola150 gr havervlokken
 • 100gr ongebrande noten naar keus, je kan 1 soort maar ook een mix van verschillende soorten gebruiken.
 • 25gr zonnebloempitten
 • 25 gr pompoenpitten
 • 4 el ahornsiroop
 • 1tl kaneel
 • 3el kokosolie
 • Eventueel 2 el cacao

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe eerst de havervlokken, pitten en noten en kaneel in een ruime kom en roer goed door. Voeg nu de ahornsiroop en (gesmolten) kokosolie toe en roer door. Spreid het mengsel uit op een bakplaat en bak 20 min (om de 10 min omscheppen) totdat het mengsel goudbruin is. Laat het mengsel goed afkoelen en bewaar dit in een afsluitbare glazen pot. Dan is de granola zeker 2 weken houdbaar. Gebruik: Deze granola is puur al heerlijk door de yoghurt maar je kunt hem naar smaak nog helemaal aankleden. Met bijvoorbeeld rozijnen, cranberry’s, moerbeien, dadels en ander gedroogd fruit, lijnzaad, chiazaad, kokosvlokken etc.


DIY Recept voetendeodorant:

Benodigdheden voor je voetendeodorant tegen zweetvoeten.

Eventueel extra naar keuze:
2 druppels pepermunt essentiële olie (werkt verkoelend) Of 2 druppels salie essentiële olie (werkt extra tegen zweetvoeten)

Doe de Kaolin klei en maiszetmail in een poederstrooier (of glazen potje) Druppel de essentiële olie er open schud zodat alles goed mengt. Strooi het poeder in je sokken, schoenen of slippers of doe het op je voeten na het douchen.facebookLike en volg de facebookpagina van Samsarayoga via: https://www.facebook.com/samsaramindfulness/

volg samsarayoga.nl op facebook!

Share