Nieuwsbrief 2019 – Body Scan

Nieuwsbrief 2019 - 1 Body Scan

“These pain you feel, are messengers, listen to them – RUMI”


Oefening inleiding body scan + Body scan.

De oefening kan hieronder online beluisterd worden:


Inleiding Body Scan


Body Scan


Boeken Tip: Allemaal struisvogels

De missie van het boek Allemaal Struisvogels

Het boek vertelt het waargebeurde verhaal van Lisa van Ris en tegelijkertijd het verhaal van duizenden andere kinderen en volwassenen in Nederland. Kinderen zoals Lisa, die opgroeien in een onveilige omgeving, hebben hier de rest van hun leven last van. Het aantal kwetsbare kinderen in ons land is aanzienlijk hoog. Ruim 55.000 kinderen wonen in een opvanglocatie, ruim 100.000 kinderen groeien op in zeer moeilijke omstandigheden door problemen thuis.

Allemaal Struisvogels

Het boek Allemaal Struisvogels heeft als doel om de inwoners van Nederland, de juffen en de meesters, politici, politie, postbodes, winkeliers, hulpverleners, buren, ooms en tantes aan het denken te zetten. Het verhaal moet laten inzien dat we tijdig moeten ingrijpen, dat we echt iets moeten doen. Van het boek gaat tien procent van de winst naar Het Vergeten Kind, een stichting die opkomt voor alle kwetsbare kinderen in Nederland.

Hoe jij kunt helpen

 • Lees het boek en vertel erover aan familie, vrienden, collega’s, etc. Ga met elkaar in gesprek over het thema en maak anderen bewust;
 • Spread the word online: maak een post op social (#allemaalstruisvogels) over het boek en moedig anderen aan om het boek te lezen of stuur een e-mail aan bekenden over het boek;
 • Heb jij belangrijke stakeholders in jouw netwerk binnen jeugdzorg, politiek, onderwijs, etc. of mensen met een groot bereik zoals BN’ers en influencers die volgens jou echt het boek moeten lezen? Laat het ons weten dan sturen wij een exemplaar van het boek toe;
 • Breng ons in contact met relaties binnen pers/media/boekhandels die ons kunnen helpen om het bereik te vergroten.
 • Andere tips of trucs delen met ons.

Heb je een vraag over het boek of wil je meer informatie, dan kun je contact opnemen met de uitgever en producent van het boek, RVG Productions. tel. 070-2212 110.


De dokter van de toekomst zal geen medicijnen meer geven, maar zal zijn patiënten interesseren voor de zorg van het menselijk lichaam, voor voeding en voor de oorzaak en de preventie van ziekten (Thomas Edison 1847)


De Natuurlijke EHBO Kit: handige hulp middeltjes!

Plantaardige olie: gebruik een basisolie zoals Kokosolie, Amandelolie of Jojoba-olie om te masseren en essentiële oliën te verdunnen.

Pepermunt essentiële olie: werkt verfrissend bij warm weer en geeft verlichting bij hoofdpijn, migraine en een opgeblazen gevoel na het eten. ook helpt pepermunt olie tegen ongedierte zoals mieren.

lavendel

Lavendel essentiële olie: Lavendelolie mag niet ontbreken in de verbanddoos, lavendel is een natuurlijk antihistamine en is goed te gebruiken bij slapeloosheid, de geur van lavendel werkt rustgevend en ontspannend, ook houd het muggen op afstand. Lavendelolie helpt bij kleine wondjes, brandwonden, puistjes, kneuzingen, insectenbeten en allergieën.

Tea Tree olie: heeft een rustgevende en ontsmettende werking, het werkt desinfecterend en is te gebruiken tegen luizen en bij wondjes, acne, schimmels en wratten. Tea tree olie is ook goed te gebruiken als schoonmaakmiddel.

Aloe vera gel: is te gebruiken bij zonnebrand, huidklachten en insectenbeten

 • Reisziekte – meng 10 ml. plantaardige olie met 10 druppels pepermunt olie en breng dit aan op de polsen, achter de oren of op de maagstreek.
 • Hoofdpijn en Migraine – meng een paar druppels lavendel olie met pepermunt en breng dit aan op je slapen om hoofdpijn en migraine te verminderen.
 • Hooikoorts – doe één druppel onder je gehemelte.
 • Ontspanning – doe enkele druppels lavendelolie in de diffuser voor een relaxed gevoel.
 • Slapeloosheid – doe een paar druppels op je kussen voor een goede nachtrust.
 • Brandwonden en schrale huid -meng lavendel met Aloë Vera gel om brandwonden te behandelen.
 • Anti muggen – maak een mengsel van 15 ml. basisolie zoals kokosolie en doe daar +- 20 druppels lavendel olie bij. Smeer de huid in om muggen te weren.
 • Lucht reinigen – doe een paar druppels tea tree olie in de diffuser om de lucht te reinigen.
 • Blaren genezen – meng 2 druppels tea tree olie met 2 druppels kokosolie en breng tot 5x daags aan op de blaren.
 • Insecten beet – doe 1 druppel tea tree olie op de gebeten plek, dit verzacht de pijn en laat de jeuk verdwijnen.
 • Huidirritatie – Meng 5 druppels tea tree en 3 druppels lavendel met 10 ml. basisolie zoals kokosolie en pas toe op de irritatie.
 • Zonnebrand of zonneallergie – smeer Aloë Vera gel meermaals per dag op het gebied.
 • Stoombadje – doe 1 druppel tea tree en 1 druppel pepermunt olie in een kom met heet water en stoom de luchtwegen.

Brene Brown: gelukkig ben ik niet de enigste

Brene Brown: gelukkig ben ik niet de enigste

maak van schaamte en kwetsbaarheid je kracht

De zoektocht naar perfectie is vermoeiend en meedogenloos. We worden constant opgejaagd door sociale verwachtingen die ons leren dat imperfect zijn synoniem is aan niet goed genoeg zijn.

Overal wordt ons verteld wie, wat en hoe we moeten zijn. Hierdoor laten we niet zien waar we mee worstelen en beschermen we onszelf tegen schaamte, oordelen, kritiek en verwijten door te doen alsof we het allemaal perfect voor elkaar hebben.

Op basis van haar jarenlange onderzoek en honderden interviews komt Brené Brown in Gelukkig ben ik niet de enige met een belangrijke waarheid: we zijn juist met elkaar verbonden door onze onvolmaaktheden. Kwetsbaarheid is geen zwakte, maar een reminder om ons hart en verstand open te houden voor de realiteit dat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten.


Luisteren naar schaamte – TED Talk

Schaamte is een onuitgesproken epidemie, het geheim achter vele vormen van gebroken gedrag. Brené Brown, wier eerdere talk over kwetsbaarheid een ‘virale’ hit werd, onderzoekt wat kan gebeuren als mensen hun schaamte onder ogen zien. Haar eigen humor, menselijkheid en kwetsbaarheid klinken door in elk woord.facebookLike en volg de facebookpagina van Samsarayoga via: https://www.facebook.com/samsaramindfulness/

volg samsarayoga.nl op facebook!

Share