Nieuwsbrief 1e kwartaal 2018

Nieuwsbrief 1e kwartaal 2018 Header

“Houd van mij als ik het niet verdien, want dan heb ik dat het hardst nodig!”         


Oefening Nieuwsbrief 1e kwartaal 2018: Geeuwoefening.

De oefening van dit kwartaal kan online beluisterd worden via deze link: Geeuwoefening play512


Boeken Tip: Onverwacht inzicht – Jill Bolte Taylor

Onverwacht inzicht - Jill Bolte Taylorhet persoonlijke verhaal van een neurologe over haar hersenbloeding
In 1996 kreeg Jill Bolte Taylor een ernstig herseninfarct. Als professioneel neuroanatoom observeerde ze hoe haar eigen brein volledig uitviel, zozeer dat ze niet meer kon lopen, praten, lezen, schrijven of zich nog iets van haar leven herinneren, en at alles in een tijdsverloop van vier uur. Taylor schrijft over deze bloedstollende ervaring én over haar ongewone en inspirerende tocht uit de afgrond van een beschadigd brein. Het duurde acht jaar voordat ze geheel genezen was. Dr. Jill Bolte Taylor is als neuroanatoom verbonden aan Indiana University in Indianapolis en aan het Harvard Brain Tissue Resource Center. Taylor is opgenomen in de lijst van de honderd invloedrijkste personen ter wereld in 2008.


DIY Recept Lipscrub + Lippenbalsem:

Do it Yourself Recept voor in de winter

DIY Lipscrub receptLipscrub:

2 theelepels kristalsuiker

1 theelepel kokosolie (of andere plantaardige olie)

1 thee lepel honing of agavesiroop

1 druppel essentiële pepermunt olie of lemon( (let op 1 druppel is echt genoeg)

lipbalsem maken

Meng alles goed door elkaar in een kommetje en bewaar in een klein potje in de koelkast. Je kan dit redelijk lang bewaren maar het is beter om niet te grote hoeveelheden te maken en regelmatig nieuwe lipscrub te maken, dan blijft je product altijd vers.

Als het klaar is, kun je een beetje tussen je vingers nemen en zachtjes mee over je lippen wrijven. Twee minuten laten inwerken, en daarna afspoelen met lauw water.

Lipbalsem:

5 eetlepels kokosolie

3 eetlepels bijenwas

12 druppels essentiële olie, bijvoorbeeld pepermunt, lemon of/en theelepel cacao.


Deze school verving straffen door meditatie

Kinderen straf geven, laten nablijven of zelfs schorsen wanneer ze de fout in zijn gegaan zijn standaard maatregelen op veel (basis)scholen. De Robert Coleman School in Baltimore besloot dit helemaal anders te doen. In samenwerking met de Holistic Life Foundation hebben zij de ouderwetse strafregels en extra opgaven vervangen door meditatielessen en ontspanningsoefeningen. De resultaten zijn verbluffend. 

Deze school verving straffen door meditatie en de resultaten zijn verbluffend

 

Deze school verving straffen door meditatie en de resultaten zijn verbluffendfacebookLike en volg de facebookpagina van Samsarayoga via: https://www.facebook.com/samsaramindfulness/

volg samsarayoga.nl op facebook!

Share