Nieuwsbrief 1e kwartaal 2017

Nieuwsbrief 1e kwartaal 2017 header

Nieuwsbrief 1e kwartaal 2017 – Mededelingen

Er is geen les van: Vakantie : 30 januari – 3 februari

Als je een les niet kan komen mag je de les een andere groep inhalen, mits er plaats is.
Het is fijn als je jezelf afmeldt, dan weet een ander dat er plaats vrij is.


Het mooie van afstand nemen is dat het je dichterbij inzicht brengt                                 ‘Ingspire.nl’


Oefening 1e kwartaal 2017 : Verven met 1 been

De oefening van dit kwartaal kan online beluisterd worden via deze link: Verven met 1 been play512


Wat is Pijn?

Onderzoek – Er is steeds meer aandacht voor de psychologische kant van pijn

“Pijn bestaat uit twee dingen: de pijnreactie en de pijngewaarwording. De pijnreactie is bijvoorbeeld het terugtrekken van de hand bij verbranding. Maar de pijngewaarwording – hoeveel pijn iemand ervaart – is subjectief.”

PROF.DR. (Bert) Joosten doet bij het Maastricht UMC onderzoek naar chronische pijn na operaties. “Daaruit blijkt dat angst een voorspellende waarde heeft. Hoe banger de patiënt voor een operatie is, hoe groter de kans op het ontwikkelen van chronische pijn nadien. Wij ontwikkelen de ‘better in, better out’-behandeling. Hiermee gaan mensen beter een operatie in, door bijvoorbeeld de angst te behandelen.”

Ook onderzoek van Samwel wijst uit dat angst pijn in stand kan houden, net als machteloosheid en overmatig focussen op de pijn. Omgekeerd werkt optimisme en acceptatie juist pijnverzachtend. “We helpen mensen om zich niet te verzetten tegen pijnervaring, maar het te accepteren en zich vervolgens richten op wat ze in het leven belangrijk vinden.”

“Mensen hebben meestal niet door hoeveel invloed ze zelf hebben”, vult Samwel aan. “Ze denken dat ze niet anders kunnen dan bang of machteloos zijn.

Mindfulness yoga en meditatie kan helpen om anders met pijn om te gaan.


Boeken Tip: De wet van aantrekking

de Wet van AantrekkingHoe alle dingen gewenst of ongewenst bij je worden gebracht door middel van de krachtigste wet van het universum: de Wet van Aantrekking.

We trekken allemaal die dingen aan die we uitzenden. Gelijken trekken elkaar aan. Gelijke overtuigingen versterken elkaar, vogels van dezelfde pluimage trekken samen op. Een overtuiging is overigens niets anders dan een gedachte die je vaak genoeg blijft herhalen.

Via de Wet van Aantrekking nodigen wij de gebeurtenissen en dingen in ons leven uit, en de intentie en intensiviteit waarmee wij aandacht geven aan onze wensen en verlangens is de voorbereiding op de onvermijdelijke komst van die dingen in ons leven. Zo werkt het leven en zo werkt het universum.


DōTERRA essentiële olie Breathe.

breatheBreathe: de bijzondere eigenschappen van deze frisse samengestelde essentiële olie zijn het openmaken en verzachten van het Ademhalingssysteem in ons lichaam en de kracht om ongezonde bacteriën en virussen die zich in de lucht verspreiden tegen te gaan. We kunnen weer meer vrij en opgelucht ademhalen!

LEKKER SLAPEN
Deze samengestelde olie is heerlijk in een diffuser op de slaapkamer, omdat het neus, keel en longen vrij helpt te houden en daardoor kan je meer van een rustige slaap genieten. Breathe geeft een goede ondersteuning bij problemen als: Astma, Bronchitis, verstopte neus, neuspoliepen, hoesten, emfyseem, griep, longontsteking en voorhoofd- en bijholteontstekingen. Je kan de olie ook op de oren, de borst en de polsen smeren. Vermengt met een plantaardige olie. Ook fijn te gebruiken bij kinderen.


Recept Bliss Balls

  • 100 gram noten ( amandelen, hazelnoten, walnoten etc. ) zonnebloempitten kan je ook toevoegen.
  • 250 gram gedroogde vruchten (dadels, rozijnen, vijgen , abrikozen etc) sesamzaad, kokos schaafsel.

Recept Bliss BallsBereiding Bliss Balls:
Maal eerst de noten fijn in de keukenmachine, voeg dan de gewassen vruchten toe en maal verder tot er een dikke fijne brij ontstaat. (Eventueel nog 2 eetlepels cacao poeder toevoegen)

Haal de brij uit de machine en laat de brij in een afgesloten bakje een uur in de koelkast opstijven. Vorm dan met vochtige handen balletjes van de brij. Rol ze daarna in door de geroosterde sesamzaadjes of de kokos. Je kan ze in de koelkast bewaren of een maand in de diepvries.

Je kan er een paar druppels essentiële olie vermengen met de brij bijvoorbeeld Wild orange of peppermint.facebookLike en volg de facebookpagina van Samsarayoga via: https://www.facebook.com/samsaramindfulness/

volg samsarayoga.nl op facebook!


Workshop Zentangle -Mindfulness tekenen

Workshop Zentangle Header

Na groot succes komt er weer een workshop Zentangle.
Op 19 maart van 13.30 uur tot 15.30 uur
In “De Witte Steen” Musicaltraat 24.

Maak kennis met Zentangle en kom op een creatieve manier uit je hoofd. Iedereen kan het, je hoeft niet te kunnen tekenen.

Het concept is simpel: Een stukje papier zo groot als een bierviltje verdelen we in vlakken en deze vlakken vullen we op met eenvoudige herhalende patroontjes.

Het resultaat is groots!

Ervaar de rust in je hoofd en bewonder je eigen creaties. Nieuwsgierig geworden? Doe mee met de workshop Zentangle!

Workshop Zentangle Aanmelden

Workshop Zentangle Footer

Share