Van Onrust naar Rust -   Self care cursus voor mensen die veel onrust, stress ervaren. Waarin je verschillende tools leert om jezelf in je dagelijkse leven op een eenvoudige manier te helpen.

 

Alma Baaij Samsarayoga nieuwsbrieven

Alma Baaij

De week van het beter slapen met een zwaartekracht deken

Tip 1

De week van het beter slapen met een zwaartekracht deken

9-11-2020

Beter slapen door een zwaartekracht deken

De komende week ga ik je tips geven om beter te kunnen slapen. Niet kunnen slapen is op lang termijn heel vervelend. Je blijft maar malen in je hoofd. En de rust wil maar niet komen. De kunst is om uit het hoofd te gaan. Je aandacht verplaatsen. Je focussen om iets anders dan je gedachten. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Graag geef ik je deze week elke dag daarom een tip en manier die je kunnen helpen  om weer meer rust in je hoofd en je lichaam te krijgen.

Heb je wel eens gehoord van een zwaartekracht deken? Zwaartekracht dekbed maakt gebruik van het wetenschappelijk bewezen principe ‘deep touch pressure‘ technologie. Het dekbed zorgt voor speciale drukpunt stimulatie op verschillende punten van je lichaam. Het is bewezen dat je hierdoor melatonine aanmaakt in de hersenen. Melatonine is een slaaphormoon dat ervoor zorgt dat je lichaam moe wordt. Hierdoor maakt je lichaam zich klaar om naar bed te gaan.

Voordelen van een zwaartekracht deken:

  1. kalmerend effect:Meer serotonine aanmaak in de hersenen.
  2. wetenschappelijk bewezen
  3. niet te warm dankzij premium duurzame microparels
  4. verbeter de kwaliteit van je leven & je immuunsysteem
  5. uitgerust wakker worden ’s ochtends
  6. verbetert je stemming en geluksgevoel
  7. langer & beter slapen:Een diepere & langere REM slaap (de belangrijkste slaapcyclus).

Een jaar geleden heb ik een zwaartekracht deken bij  Hana gekocht voor mijn  zoon die autisme heeft en vaak niet goed kan slapen door teveel stress.. Ik heb eerst zelf de deken uitgeprobeerd. Ik slaap over het algemeen prima. Maar wilde toch eens voelen hoe het is om onder een dekbed van 7 kg te liggen. Ik sliep dieper en rustiger en werd heel fijn en uitgerust wakker. Bij mijn zoon werkt het dekbed heel goed.  Hij geeft zelf aan dat hij graag onder het dekbed wil slapen. Het is echt te merken dat hij nu vaker door slaapt..

Alleen in bepaalde periodes is de stres te veel dan wordt hij soms toch wakker. Een keer niet slapen is niet erg. Maar als dat vaker gebeurt is dat niet fijn. Hij raakt oververmoeid, raakt nog sneller gestresst en wordt sneller ziek.

Dan geef ik hem een Quantum Touch behandeling. Daar hebben we goeie resultaten mee. Maar daar ga ik van de week meer over vertellen.

GRATIS ONTSPANNINGS
OEFENING

Ja graag!

1 Reactie

  1. Denise

    Wauw, dat klinkt heel goed. Al ben ik een redelijk goede slaper, tips om nog beter te slapen zijn altijd welkom 🙂

Poortmolenstraat 6
1333 BL Almere
Tel: 036-5320706
Mob: 06-83227878
KvK: 32151011

© Samsarayoga | website door Denise Noya