Alma Baaij Samsarayoga nieuwsbrieven

Alma Baaij

De tong

De tong

Mindfulness yoga helpt je bewust te zijn van je lichaam en je geest. De signalen van je lichaam zijn het duidelijkst op te merken. Maar als je het druk hebt, veel stress ervaart kan je niet meer voelen wat je lichaam aangeeft.

Veel mensen op de mindfulness yoga les ontdekken de signalen van hun lichaam. Ze worden vaak bewust dat ze hun tong constant tegen hun verhemelte hebben geplakt.

Je tong zit vast aan de onderkaak. Door de tong vast te zetten tegen je verhemelte span je spieren in je nek en je schouders aan. En het verhemelte staat in verbinding met je middenrif, je bekkenbodem. Door je tong tegen je verhemelte te plakken, zet jezelf als ware op slot.

Als je deze signalen van je lichaam gaat opmerken, je bewust wordt dat je jezelf onderdruk zet, kan je de keus maken om de tong te ontspannen. En dan blijkt vaak dat dat nog niet zo eenvoudig is. Als je dit al een tijd doet is het een automatisme geworden. Je zal steeds weer bewust moeten zijn waar je tong zich bevind en bewust loslaten.

Maar nog veel belangrijker, waarom doe je dit? Je zet je zelf onderdruk, je ervaart veel stress, onrust, angst etc. Je zet spanning vast om door te kunnen gaan. Je lichaam vertelt je dat je te veel van jezelf vraagt. Geef jezelf rust. Leer voelen wat je lichaam je vertelt.

Bij de Mindfulness yoga, geef jezelf elke week 1,5 uur tijd aan jezelf. Echt tijd alleen voor jou. Kom tot rust.

GRATIS ONTSPANNINGS
OEFENING

Ja graag!

0 reacties

Poortmolenstraat 6
1333 BL Almere
Tel: 036-5320706
Mob: 06-83227878
KvK: 32151011

© Samsarayoga | website door Denise Noya